Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, a declarat sambata, la Targu Mures, ca finalizarea lucrarilor la patinoarul acoperit din acest oras, pentru care MTS a platit pana acum 7,5 milioane de euro, devine o "prioritate zero", fiind singurul proiect de acest gen in derulare la nivel national, relateaza Agerpres.

Marius DuncaFoto: Agerpres

"Am alocat finantare pentru evaluare si expertiza, sa vedem stadiul actual si sa vedem ce facem. Am fost si la Sala Polivalenta si am vazut si o sa aloc finantare pentru partea de incalzire, parte electrica si sanitara, iar patinoarul devine prioritate zero pentru Ministerul Tineretului si Sportului. Nu se poate. Avem o bijuterie. Daca reusim cele doua investitii - modernizarea Salii Polivalente si terminarea patinoarului - putem sa punem Muresul pe harta competitiilor internationale. (...) Nu vreau sa acuz pe nimeni, nu vreau sa stiu nici de orgolii, nici de mandrii, vreau doar sa finalizez acest proiect. Inca o data ma repet: prioritate zero pe investitii din partea Ministerului Tineretului si Sportului. Intai incep cu patinoarul, dupa care vorbesc de celelalte investitii", a aratat Marius Dunca.

Ministrul a subliniat ca dupa expertiza care va dura circa doua luni se va decide care va fi varianta pentru finantarea continuarii lucrarilor, mai ales ca investitia la patinoarul acoperit a inceput de mai bine de zece ani.

"Am alocat la sfarsitul anului bani pentru expertiza, am inteles ca dureaza doua luni expertiza, si sa alegem varianta: ori ne ducem spre Compania Nationala de Investitii, sa vedem ce inseamna ca termen, pentru ca este o bijuterie, acest pationar este o bijuterie cu care trebuie sa ne mandrim si nu prea s-au mai construit in ultima perioada. Avem aceasta sansa, e terminat 90%, vad ca s-a conservat foarte bine. Cred ca este de datoria si responsabilitatea noastra, a factorului decizional, sa finalizam acest minunat proiect. (...) Daca am venit aici, l-am vazut, este in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, lasati-ma sa-l terminam. Prioritate zero. Proiecte de asemenea gen nu mai avem in derulare", a afirmat Marius Dunca.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a declarat in luna februarie 2016, dupa ce a vizitat patinoarul artificial din Targu Mures, ca MTS a investit 7,5 milioane de euro in acest obiectiv si ca nu se vede investitia propriu-zisa.

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, declara atunci ca daca MTS decide sa transfere Primariei acest patinoar, din ziua preluarii pana la finalizare nu va dura mai mult de 5 luni.

Consiliul Local Targu Mures a si adoptat in acest sens o hotarare de preluare a patinoarului, conditia fiind ca MTS sa efectueze o receptie a lucrarilor si sa puna la dispozitia Primariei Targu Mures un inventar a lucrarilor efectuate.

Municipalitatea a cedat MTS, in anul 2007, fostul patinoar descoperit al orasului, pentru a se construi un patinoar acoperit, insa din diferite motive constructia acestuia a fost tergiversata.