Federatia Romana de Atletism a anuntat, marti, decesul atletei Cristina Nicolau, multipla campioana la triplusalt, proba in care detine recordul national de sala, din anul 2000. Cristina Nicolau avea doar 40 de ani, scrie News.ro.

"Federatia Romana de Atletism anunta cu durere trecerea in nefiinta, la numai 40 de ani, a celei care a fost Cristina Nicolau. Specialista a probei de triplusalt, cu rezultate remarcabile si in cea de lungime, Cristina a fost legitimata la clubul Steaua, avandu-l ca antrenor pe Nichifor Ligor", a anuntat FR Atletism.

Din anul 2000, detine recordul national indoor la triplusalt (14,94 metri). Cu 23 de selectii in echipa nationala, intre care una la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, unde s-a clasat pe locul 6, Cristina a adunat in palmares si o medalie de argint la Campionatele Europene de sala din acelasi an.

La Campionatele Mondiale in aer liber din anul 2001, Cristina Nicolau a fost a sasea. A reusit, totodata, doua clasari printre primele cinci performere mondiale ale sezonului in sala, la triplusalt, un loc 1 in 2000 si un loc 4 un an mai tarziu.

A cucerit 14 titluri de campioana nationala, din care cinci in aer liber (trei la saritura in lungime si doua la triplusalt) si noua in sala (cinci la saritura in lungime si patru la triplusalt).

A devenit maestra a sportului in 1993, fiind distinsa cu Medalia Meritul Sportiv clasa I, in 2004.

"Dumnezeu s-o odihneasca! Condoleante familiei indoliate", a mai scris FR Atletism in mesaj.