Fostul medic al echipei de gimnastica a SUA, Larry Nassar, acuzat ca a agresat sexual fete care se aflau in grija sa, a pledat vinovat pentru sapte capete de acuzare, relateaza News.ro, care citeaza bbc.com.

"Imi pare foarte rau. Ce s-a intamplat a fost ca un chibrit aprins, care s-a transformat intr-un foc de vegetatie, necontrolat. Vreau ca fetele sa se vindece. Vreau sa se vindece comunitatea. Nu am resentimente fata de nimeni. Imi doresc doar vindecare. Este momentul", a afirmat medicul in instanta.

"Ai fost pregatit sa fii vindecator. Ti-ai folosit pozitia in cel mai josnic mod, abuzand copii. Ai incalcat juramantul depus si le-ai facut rau fetelor", a fost reactia judecatoarei Rosemarie Aquilina.

Nassar este judecat pentru agresarea sexuala a sapte fete, majoritatea gimnaste, in perioada in care era angajat al Federatiei Americane de Gimnastica si al Universitatii Michigan.

Larry Nassar, in varsta de 54 de ani, ar putea fi condamnat la cel putin 25 de ani de inchisoare.

Audierea de miercuri a avut loc in contextul in care inca o gimnasta americana importanta, Gabrielle "Gabby" Douglas, tripla campioana olimpica, a afirmat ca a fost agresata sexual de Larry Nassar, la fel ca fostele ei coechipiere Alexandra Raisman si McKayla Maroney.

Nassar este in arest, sub acuzatiile de pornografie infantila si agresiune sexuala. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plangeri de abuz sexual.

In octombrie 2016, o fosta gimnasta americana i-a dat in judecata pe antrenorii de origine romana Bela si Marta Karolyi pentru abuz fizic si emotional, dar si pe medicul Larry Nassar, despre care sustine ca a abuzat-o sexual. Fosta gimnasta spune ca fostul medic al echipei SUA a abuzat-o sexual in timpul controalelor medicale si ca Bela si Marta Karolyi stiau de abuz si nu au facut nimic pentru a-l opri pe medic. Fosta sportiva mai sustine ca Bela si Marta Karolyi au abuzat-o la randul lor, fizic si emotional.