Rusoaica Evghenia Medvedeva, una dintre favoritele la castigarea medaliei de aur in concursul feminin de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna din 2018, a suferit o fractura la piciorul drept si ar putea rata Finala Marelui Premiu al Federatiei internationale (ISU), programata luna viitoare, informeaza agentia Reuters, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

In varsta de 18 ani, Evghenia Medvedeva a castigat concursurile de Grand Prix desfasurate la Moscova si Osaka. Ea a precizat ca a simtit dureri inaintea concursului din capitala rusa, desfasurat in luna octombrie, insa a fost capabila sa concureze cu ajutorul medicamentelor.

Ea a fost diagnosticata cu o fisura de os la piciorul drept, insa a decis sa ia parte si la competitia din Japonia, desfasurata in cursul acestei luni.

"Da, a existat un risc mare, ca piciorul meu sa nu reziste, insa este sezonul olimpic", a declarat Medevedeva intr-un interviu publicat de site-ul Federatiei ruse de patinaj.

"Dupa programul scurt, a fost mai rau. In cursul programul liber am patinaj cu ajutorul unor calmante puternice", a adaugat ea.

Un RMN efectuat in Japonia a confirmat leziunea, iar dupa revenirea la Moscova piciorul i-a fost imobilizat, urmand acum un program de reabilitare, la capatul caruia spera sa revina cat mai rapid pe gheata.

Medvedeva a adaugat ca isi doreste sa poata lua parte la Finala Marelui Premiu ISU, programata intre 7 si 10 decembrie la Nagoya (Japonia).

"Daca doctorii nu imi vor permite sa concurez in Japonia, ar fi cel mai rau scenariu posibil. Ar fi foarte greu pentru mine sa privesc de pe margine. Insa sunt foarte increzatoare ca acest lucru nu se va intampla", a mai spus sportiva rusa.

Daca Evghenia Medvedeva nu va putea lua parte la finala Marelui Premiu ISU, ea nu va fi singura vedeta care va absenta de la concursul de luna viitoare. Favoritul gazdelor, japonezul Yuzuru Haniyu, este accidentat la o glezna, in timp ce canadianul Patrick Chan a decis sa nu ia parte la finala din Japonia, pentru a se concentra asupra pregatirilor, dupa o evolutie dezamagitoare la Skate Canada.

Pana in acest moment nu sunt elemente care sa indice o posibila absenta, din motive medicale, a Evgheniei Medvedeva de la JO 2018, din luna februarie, insa Comitetul International Olimpic nu a decis deocamdata daca va admite participarea Rusiei la competitia din luna februarie, dupa scandalul de dopaj cu care s-a confruntat aceasta tara. O hotarare in acest sens va fi luata cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al CIO, programat intre 5 si 7 decembrie.