Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei s-a calificat direct in finala probei la Campionatele Mondiale de canotaj de la Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), marti, dupa ce a castigat seria a doua, informeaza Agerpres.

Echipajul feminin de 8+1 al RomanieiFoto: frcanotaj.ro

Echipajul alcatuit din Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea a fost cronometrat cu timpul de 06 min 07 sec 320/1000, devansand Canada (06:09.690). Romania a avut un timp mai bun si decat castigatoarea celeilalte serii de calificari, Noua Zeelanda (06:08.420).

La dublu rame masculin, Vlad-Dragos Aicoboae si Cosmin Pascari au castigat a doua serie de recalificari (06:34.010) si vor evolua joi in semifinale.

In schimb, echipajul masculin de 8+1, format din Cristian Ivascu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pirghie, Ciprian Tudosa si Adrian Munteanu, a terminat pe locul al treilea in a doua serie de calificari, cu timpul de 05 min 31 sec 300/1000, devansat de Germania (05:29.360) si SUA (05:30.380), urmand sa evolueze in recalificarile programate joi.

Miercuri, echipajele de patru rame feminin (Cristina-Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Beatrice-Madalina Parfenie si Roxana Parascanu) si dublu vasle masculin (Ioan Prundeanu si Marian-Florian Enache) vor evolua in recalificari.

Ionela-Livia Lehaci si Gianina-Elena Beleaga sunt calificate in semifinalele probei feminine de dublu vasle categorie usoara, programate joi.

Romania participa la Mondialele din SUA cu sase echipaje.