Slovacul Peter Sagan s-a impus duminica in cursa de fond a Campionatelor Mondiale de ciclism pe sosea de la Bergen (Norvegia), obtinand astfel al treilea sau titlu mondial consecutiv, performanta unica in istoria competitiei, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cronometrat in 6h28min11 sec, pe distanta de 267,5 km, Sagan l-a devansat in extremis, cu o jumatate de roata, pe norvegianul Alexander Kristoff si a terminat invingator pentru a treia oara, dupa Richmond (SUA) in 2015 si Doha (Qatar) anul trecut.

Australianul Michael Matthews a incheiat pe locul 3 o cursa pe care francezul Julian Alaphilippe, singur in frunte cu cativa kilometri ramasi, a sperat mult timp ca o va castiga.

Cursa, care a cunoscut un mare succes popular, a fost decisa pe ultimul tur de circuit (19,1 km), pe un cer acoperit de nori, dar fara ploaie.

Sagan, 27 de ani, a salvat un sezon fara niciun succes major pentru un ciclist de nivelul sau, cu exceptia unei etape din Turul Frantei, inainte de a fi exclus din Marea Bucla pentru un sprint periculos.

Slovacul se alatura celor patru ciclisti (Binda, Van Steenbergen, Merckx si Freire) care au castigat de trei ori Campionatul Mondial, dar este primul care se impune trei ani la rand.