Legendarul boxer Jake LaMotta, care a inspirat filmul "Taurul furios" al lui Martin Scorsese, a murit la varsta de 95 de ani, a anuntat fiica sa, pe Facebook, relateaza AFP.

"Odihneste-te in pace, tata", a scris Christi LaMotta.

Boxerul, care a castigat titlul mondial dupa ce l-a invins pe francezul Marcel Cerdan in 1949, la Detroit, a murit in locuinta sa, din cauza unei pneumonii, a declarat sotia acestuia, pentru site-ul TMZ.

Era supranumit "Taurul din Bronx", din cauza fortei sale si a cartierului din New York unde s-a nascut, sub numele Giacobbe La Motta, din parinti italieni imigrati.

Campion mondial intre 1949 si 1951, era recunoscut pentru capacitatea sa de a incasa lovituri violente si pentru agresivitatea contrelor.

In 5 februarie 1943 l-a batut pe Sugar Ray Robinson - prima infrangere pentru marele boxer.

Intalnirea din 16 iunie 1949, la Detroit, intre Marcel Cerdan si Jake LaMotta este considerata ca meritand sa figureze printre "luptele secolului": Cerdan si-a pus in joc centura mondiala dar si-a luxat umarul stang in repriza a a doua si a fost nevoit sa abandoneze in runda a 9-a. Revansa prevazuta nu va mai avea niciodata loc - Cerdan a murit intr-un accident de avion.

Rolul sau a fost jucat pe marile ecrane in 1980 de Robert de Niro, care a si primit Oscarul pentru cel mai bun actor.