Antrenorul Tudor Petrus, cel care a pregatit-o pe Laura Badea pentru titlul olimpic din 1996, a incetat din viata la varsta de 67 de ani, informeaza Federatia Romana de Scrima, conform News.ro.

Laura Badea si Tudor PetrusFoto: frscrima.ro

Trupul neinsufletit al fostului antrenor de floreta fi depus marti, la ora 15:00, la Capela mare din Cimitirul Bellu Ortodox. Slujba de inmormantare va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 15:00, tot la Cimitirul Bellu Ortodox.

Tudor Andrei Petrus s-a nascut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS Bucuresti, unde a practicat scrima sub conducerea lui Jacques Istrate si Vasile Chelaru, apoi s-a alaturat clubului CSA Steaua Bucuresti, cu care a castigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrima din 1978. A fost numit maestru al sportului in anul 1976. A participat la ambele probe de floreta la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasandu-se pe locul 45 la proba individual si pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual si pe locul 5 pe echipe.

Dupa ce s-a retras din activitatea sportiva de performanta, a devenit antrenor de scrima la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floreta feminina, initial ca secund lui Stefan Haukler in perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa Romaniei a fost dubla campioana mondiala in 1994 si in 1995, iar Laura Badea a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.

In ultimii ani din viata, Tudor Petrus a fost antrenor federal in cadrul Federatiei Romane de Scrima si tehnician la CSU Poli Timisoara.