Atletul roman Alin Alexandru Firfirica a cucerit medalia de argint la aruncarea discului, luni, la Universiada de vara de la Taipei, cu rezultatul de 61,13 metri, sustine Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Firfirica reusise cel mai bun rezultat din calificari, 61,98 m.

In finala, atletul roman a fost devansat de americanul Reginald Louis Jagers III, cu 61,24 m, locul al treilea fiind ocupat de ungurul Robert Tamas Szikszai, cu 60,91 m.

Romania a cucerit pana acum la Taipei medalii doar la gimnastica artistica si atletism.

Doua medalii de aur au fost cucerite de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus si la sol, o alta medalie de aur a fost adjudecata de atleta Alina Rotaru, la saritura in lungime, argintul a fost obtinut de atletul Nicolae Alexandru Soare, in proba de 10.000 m, si de Alin Firfirica la aruncarea discului, iar medaliile de bronz au fost castigate de gimnastii Larisa Iordache (barna), Andrei Muntean (sarituri) si atletii Andrei Gag (aruncarea greutatii) si Bianca Razor (400 m).

Romania participa la editia a 29-a a Universiadei de vara cu o delegatie de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi.

Sportivii romani concureaza la atletism, haltere, tenis de masa, volei masculin, inot, sarituri in apa, baschet masculin, polo pe apa masculin, gimnastica artistica, scrima si judo.

Romania s-a clasat pe locul 29 in clasamentul pe natiuni la Universiada de vara din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obtinand 1 medalie de aur, 3 de argint si 3 de bronz.