Dupa ce l-a invins anul trecut pe Rico Hoy si a devenit challenger oficial, romanul Adrian Diaconu ar fi trebuit sa boxeze cu campionul mondial Chad Dawson. Din cauza unei accidentari a romanului, meciul a fost aminat.

Luni a fost programata la Mexico City licitatia pentru organizarea noului meci dintre Dicanu si Dawson, licitatie care insa nu a mai avut loc! Campionul mondial Dawson a trimis oficialilor o scrisoare prin care anunta ca nu poate boxa!

In aceste conditii, conducerea WBC a gasit o solutie de compromis: i-a dat romanului sansa de a boxa la Bucuresti, pe 29 martie, pentru un titlu de campion mondial interimar. Diaconu il va intilni pe cel mai bine clasat in categorie: italianul Branco sau americanul Hendry. Cistigatorul acestui meci urmeaza sa il intilneasca pe Chad Dawson in adevarata finala. Daca Dawson nu poate boxa inca o perioada dupa acest meci de la Bucuresti, titlul mondial interimar se transforma in definitiv.

Meciul de la Bucuresti va fi organizat in mare parte de Primaria Capitalei, iar cheltuielile sunt estimate la 1,5 milioane de euro.