Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, joi seara, pentru News.ro, ca nu va mai candida la un nou mandat, la alegerile forului national din 4 august, adaugand ca, "dupa 20 de ani petrecuti la FIG si 42 de ani la FRG, a venit timpul ca generatia tanara sa se implice". El a condus forul national in ultimii 11 ani.

"Cu totii traim intr-o societate in care, din pacate, am inceput sa uitam ca vine o vreme cand fiecare dintre noi trebuie sa incurajam si generatiile urmatoare sa creasca si sa se afirme. Este foarte adevarat ca, uneori, experienta nu poate fi compensata doar cu entuziasm, dar cred ca trebuie sa avem decenta sa acceptam ca de undeva trebuie sa inceapa si experienta noilor generatii. Desi am primit multe propuneri de la membrii afiliati de a continua inca un mandat, cu multumire pentru acestea, am decis ca este timpul pentru generatia tanara sa se implice", a declarat Adrian Stoica, pentru News.ro.

Conducatorul gimnasticii romanesti a activat doua decenii in cadrul forului mondial de profil (FIG) si 42 de ani in structurile FRG, din care ultimii 25 de ani au insemnat functiile de secretar general si presedinte.

"Dupa 20 de ani in cadrul FIG, unde am activat ca presedinte al gimnasticii masculine, 42 de ani in FRG, din care in ultimii 25 am ocupat pozitiile de secretar general si presedinte, ma uit in urma cu implinire si recunostinta, pentru ca am reusit alaturi de o mana de oameni cu suflet, in ciuda tuturor provocarilor tranzitiei societatii romanesti, sa ramanem in elita mondiala si atunci cand nimeni nu credea ca mai este posibil. Campionatele Europene de la Cluj-Napoca (din luna aprilie ¬ n.r.) au fost o incununare a acestor ani si ca rezultate sportive, dar si prin calitatea organizarii unei competitii majore despre care inca se vorbeste in gimnastica mondiala ca despre un nou standard de excelenta", a mai afirmat presedintele FRG.