Germanul Marcel Kittel (Quick-Step) a castigat, joi, la Troyes, etapa a 6-a a Turului ciclist al Frantei, acesta fiind al doilea sau succes de la debutul cursei, dupa cel de duminica, de la Liege, in timp ce britanicul Chris Froome (Sky) se mentine lider in clasamentul general individual, scrie Agerpres.

Marcel KittelFoto: letour.fr

Kittel, inregistrat pe distanta de 216 km, intre Vesoul - Troyes, in 5h05min34sec, s-a impus la sprint in fata francezului Arnaud Demare (FDJ) si a germanului Andre Greipel (Lotto Soudal), inregistrati cu acelasi timp.

Acest sprint final nu a fost marcat de niciun incident, tinand cont ca acum doua zile a avut loc finalul tumultuos de la Vittel, care a dus la excluderea din cursa a campionului mondial slovac Peter Sagan si accidentarea urmata de abandon a britanicului Mark Cavendish.

Kittel s-a impus clar, cu aproape o bicicleta, in fata lui Demare, care a fost usor jenat in sprint, insa a reusit sa se strecoare pe langa parapet. Locul trei i-a revenit germanului Andre Greipel in fata norvegianului Alexander Kristoff si a francezului Nacer Bouhanni.

Kittel (29 ani) s-a impus pentru a 11-a oara intr-o etapa din Turul Frantei, dupa primul sau succes din 2013. In clasamentul rutierilor germani care au castigat cel mai des, el i se alatura lui Greipel si se afla la o singura victorie de detinatorul recordului, Erik Zabel (12).

Vineri este programata etapa a 7-a, Troyes - Nuits-Saint-Georges (213,5 km).

Clasamentul etapei a sasea:

Clasamentul general: