Halterofilii Razvan Martin si Dumitru Captari au obtinut, miercuri, sase medalii, din care doua de aur, la Campionatul European de la Split, la categoria 77 de kilograme, potrivit News.ro.

Dumitru Captari, care a evoluat in grupa B valorica, a obtinut medalia de argint la smuls (160 kilograme), si pe cele de aur la aruncat (200 kilograme) si la total (360), performantele sale fiind cu atat mai valoroase.

Dumitru Captari (27 de ani), nascut in Republica Moldova, a fost naturalizat in 2015.

La randul sau, Razvan Martin a obtinut medalia de bronz la smuls (158 kilograme) si la aruncat (190 kilograme), si pe cea de argint la total (348 kilograme).

Anterior, la CE de la Split, Romania a mai castigat 11 medalii prin Monica Csengeri - aur (smuls), argint (aruncat si total), Elena Andries - bronz (smuls si total), la categoria 48 de kilograme, respectiv Ilie Ciotoiu - bronz (aruncat si total), la categoria 56 de kilograme, Madalina Molie - bronz (total), la categoria 58 de kilograme si Loredana Toma - aur (smuls, aruncat si total), la categoria 63 de kilograme.

La Campionatul European din Croatia, Romania este reprezentata de 13 sportivi, in competitie urmand sa mai intre Andreea Aanei ( plus 90 kilograme), respectiv Nicolae Onica (94).

Obiectivul delegatiei tricolore a fost de castigare a sase medalii.

La ultima editie a Campionatului European, Romania a incheiat cu 15 medalii.