Nationala de rugby a Romaniei a suferit pana in ultima secunda pentru o victorie mare impotriva Georgiei, in ultima etapa din Rugby Europe Championship. "Stejarii" au invins la limita, scor 8-7, puternica echipa adversa. Meciul a avut loc pe Stadionul "Arcul de Triumf.

Romania, victorie mare cu GeorgiaFoto: frr.ro

In urma acestui succes, Romania a castigat cupa "Antim Ivireanu", care se acorda echipei invingatoare in partidele directe, in timp ce Georgia a castigat competitia (REC). De mentionat faptul ca este prima victorie a echipei noastre impotriva Georgiei dupa o pauza de sapte ani (n.r. in 2010, Romania s-a impus in fata Georgiei cu scorul de 22-10, castigand Cupa Europeana a Natiunilor).

Romania si Georgia, cele mai valoroase natiuni din al doilea esalon valoric european, au fost adversare pentru a 21-a oara, confruntari in care georgienii s-au impus de 11 ori. Seria celor 21 de partide a debutat in 1998 la Dublin, cand pe Lansdowne Road, Stejarii si Lelos si-au disputat calificarea la Cupa Mondiala, apoi din anul 2000 confruntarile au continuat in fosta Cupa Europeana a Natiunilor, ulterior existand si o miza suplimentara, Cupa Antim Ivireanul, trofeu pus in joc in 2002 la initiativa Federatiei de Rugby din Georgia.

Precedenta intalnire directa disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf a avut loc in 2015, scor 15-6 pentru Georgia.

In celelalte meciuri disputate in acest an in Rugby Europe Championship, Romania a inregistrat urmatoarele rezultate: 38-41 cu Germania, 13-3 cu Spania, 30-10 cu Rusia si 33-17 cu Belgia, informeaza News.ro.

Tot duminica, Rusia a trecut de Germania cu scorul de 52-25.