​Pentru sportivele musulmane, practicarea sportului de performanta a reprezentat de multe ori o mare provocare. Tocmai pentru a le facilita participarea la competitii internationale fara grija vestimentatiei impuse de religie, compania Nike a inventat "Nike Pro Hijab". Este vorba de un hibrid intre acoperamantul obligatoriu pentru cap si un echipament sportiv modern.

Zahra Lari, patinatoare din EAUFoto: Captura YouTube

Cu un design futurist, "Pro Hijab" este realizat pentru a veni in ajutorul sportivelor musulmane - respecta regulile impuse de religie si ofera si confort sportivelor.

Este realizat dintr-un singur strat de poliester, de preferat culori inchise, si are mici gauri in tesatura pentru a ajuta la nivel de "respiratie". "Pro Hijab" a aparut ca raspuns la plangerile repetate ale sportivelor musulmane, care erau nevoite sa poarte esarfele traditionale in timpul competitiilor.

Procesul de proiectare a durat 13 luni, iar produsul va fi disponibil in sezonul campaniei de primavara din 2018.

"Am fost foarte incantata sa port asa ceva, ajuta foarte mult. A fost o emotie aparte. Am incercat tot felul de metode, insa dupa ce am purtat prima data, mi-am dat seama ca am gasit raspunsul" - Zahra Lari, patinatoare din Emiratele Arabe Unite.

Vechiul echipament al Zahrei Lari:

Vezi aici imagini cu Nike Pro Hijab: