Usain Bolt, cel mai rapid om al planetei, a ramas fara una din cele noua medalii de aur pe care le-a castigat de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice, dupa ce Nesta Carter (unul din coechipierii de la stafeta) a fost prins dopat, informeaza BBC.

Usain BoltFoto: rio2016.com

Carter a fost depistat pozitiv cu un stimulent (n.r. metilhexanamina), iar Comitetul International Olimpic a confirmat descalificarea echipei din Jamaica.

"Nesta Carter a recunoscut ca este vinovat de incalcarea regulamentelor antidoping in timpul Jocurilor de la Beijing din 2008 (...) El este descalificat din stafeta de 4x100 m (...) Echipa jamaicana este descalificata (...) Medaliile corespunzatoare (...) si diplomele sunt anulate si trebuie restituite"- au precizat oficiali ai CIO, citati de Agerpres.

"Astfel de lucruri se intampla in viata, asa ca, atunci cand se va confirma, daca va trebui sa dau inapoi medalia mea de aur, o voi returna, nu este o problema pentru mine" - Usain Bolt, in momentul in care Nesta Carter a fost depistat pozitiv.

Dupa descalificarea echipei din Jamaica, aurul va reveni sportivilor din Trinidad & Tobago.

Este vorba de medaliile de aur de la Beijing (2008), atunci cand din echipa Jamaicai au facut parte Usain Bolt, Nesta Carter, Asafa Powell si Michael Frater.