Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a confirmat descalificarea halterofilului roman Gabriel Sîncrăian de la Jocurile Olimpice de vara editia 2016 si retragerea medaliei de bronz pe care acesta a cucerit-o la Rio de Janeiro, dupa ce sportivul fost depistat pozitiv cu ocazia unui control antidoping efectuat in timpul competitiei, informeaza Agerpres.

Gabriel SincraianFoto: Agerpres/Xinhua

Intr-un comunicat dat publicitatii joi seara, TAS precizeaza ca Gabriel Sincraian "a comis o incalcare a regulamentului antidoping, dupa ce a fost testat pozitiv la testosteron exogen, o substanta nespecifica aflata pe lista produselor interzise de Agentia Mondiala Antidoping (AMA/WADA), cu ocazia unui control efectuat in timpul competitiei, pe 12 august 2016".

TAS adauga ca "toate rezultatele obtinute de Gabriel Sincraian la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, inclusiv medalia de bronz cucerita la categoria 85 kg sunt anulate".

Gabriel Sincraian a cucerit medalia de bronz la JO 2016, in cadrul categoriei 85 kg, cu un total de 390 kg, la fel ca si Denis Ulanov din Kazahstan. Romanul a fost cel care a urcat pe treapta a treia a podiumului, deoarece avea o greutate corporala mai mica decat Ulanov.

Sportivul roman, care va implini luna aceasta 28 de ani, fusese descalificat de la JO 2016 si suspendat temporar, pe 30 septembrie, de Federatia internationala de haltere (IWF), in urma rezultatului pozitiv al testului antidoping de la Rio.

De mentionat ca, in anul 2013, Gabriel Sincraian a fost suspendat pentru doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv la stanozolol, iar acum se afla la a doua incalcare a codului antidoping, riscand astfel o sanctiune drastica, ce poate merge pana la suspendarea pe viata din activitatea sportiva.