Magnus Carlsen (Norvegia - campionul en-titre) si Serghei Kariakin (Rusia - challengerul oficial) se afla la egalitate, 5-5, dupa zece partide disputate in meciul care va stabili noul campion mondial la sah. Mai sunt de jucat doua meciuri, iar daca egalitate va persista se vor disputa partide de departajare.

Magnus CarlsenFoto: Vladimir Barsky

Campion mondial in exercitiu, Magnus a reusit sa restabileasca egalitatea, dupa ce l-a invins pe Serghei. Partida s-a jucat cu norvegianul avand piesele albe.

"Campionul s-a intors si poate sa zambeasca din nou", a titrat presa de specialitate dupa ce nordicul a reusit, in sfarsit, sa castige o partida in fata unui bun jucator defensiv cum este Kariakin.

In acest moment, scorul este 5-5, iar conform regulamentului castigator va fi declarat cel care va ajunge primul la 6,5 puncte. In caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

"A fost un meci tensionat de sase ore si jumatate, iar melodia celor de la Queen se potriveste de minune momentului", se precizeaza pe site-ul de specialitate chess24.com.

Fiecare victorie este recompensata cu un punct, iar fiecare remiza cu 0,5 puncte. Castigatorul titlului mondial va incasa un cec in valoare de 600.000 de euro, iar invinsul 400.000 de euro.

Magnus Carlsen - 25 de ani, nascut pe 30 noiembrie 1990, la Tønsberg, Norvegia. Este campionul mondial en-titre si are titlul de Grandmaster in sah.

Serghei Kariakin - 26 de ani, nascut pe 12 ianuarie 1990, la Simferopol. A reprezentat Ucraina pana in 2009, iar acum reprezinta Rusia. Are titlul de Grandmaster in sah.

Aici poti vedea mai multe detalii despre partida cu numarul zece.

Evolutia scorului in finala pentru titlul mondial de sah: