Comisia de box si wrestling din Washington DC a acceptat explicatiile pugilistului Lucian Bute, conform carora substanta cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel ca boxerul roman va putea lupta din nou, informeaza Le Journal de Montreal, citat de News.ro.

Cele doua parti au ajuns la un acord ca Bute sa doneze 50.000 de dolari programului WBC de lupta impotriva dopajului. In plus, pugilistul a acceptat o "suspendare teoretica" de sase luni, care s-a incheiat la 6 noiembrie.

Astfel, Lucian Bute "isi va putea continua cariera la inceputul anului 2017", adauga jurnalul canadian.

Le Journal de Montreal noteaza ca in cazul in care comisia din Districtul Columbia nu ar fi acceptat explicatiile lui Bute, sportivul ar fi fost suspendat probabil trei ani.

Insa avocatii lui Bute au demonstrat ca moleculele de ostarina gasite in organismul lui Bute erau consecinta contaminarii unui supliment prescris de preparatorul fizic al romanului, Angel Heredia.

Acesta a fost si preparatorul fizic al lui Badou Jack, care nu a folosit nimic contaminat.

Laboratorul care a preparat suplimentul prescris de Heredia a recunoscut ca in urma analizelor s-a constatat ca unele substante provenind de la laboratoare chineze erau contaminate, avand urme de ostarina.

Presedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a declarat ca Lucian Bute revine printre primii aspiranti ai WBC, deoarece ultima data a facut egal cu Badou Jack si ca suspendarea negociata voluntar nu presupune "admiterea faptului ca s-ar fi dopat".

Lucian Bute este in prezent la locuinta sa din Florida, insa dupa sarbatori va reveni in cantonament pentru pregatirile in vederea urmatorului sau meci. Le Journal de Montreal scrie ca romanul a aflat joi decizia comisiei din Washington DC, iar acum este "fericit si usurat".

Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfasurat la Washington si incheiat la egalitate, confruntare in urma careia suedezul si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.