A saptea partida dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de sah, si rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiza dupa numai 33 de mutari, informeaza site-ul competitiei, citat de Agerpres.

Magnus Carlsen vs Serghei KariakinFoto: Albert Silver

A fost randul lui Serghei Kariakin sa aiba piesele albe si pentru prima data in aceasta confruntare pentru coroana de cel mai bun jucator de sah al lumii comentatorii jocului pe 64 de patrate au avut de analizat ''gambitul Damei acceptat''.

Dupa primele sapte partide, scorul este egal 3,5-3,5.

In partida cu numarul 8 programata in cursul zilei de luni, campionul mondial va avea avantajul pieselor albe. Marti este a patra zi de odihna.

In cadrul conferintei de presa, una dintre intrebari s-a referit la modul in care cei doi protagonisti ai meciului din Statele Unite ale Americii doresc sa se relaxeze. Serghei Kariakin a precizat ca vrea sa faca ''un zbor cu elicopterul''. In replica, norvegianul a raspuns: ''Nu voi merge cu elicopterul, pentru ca imi este frica''.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat castigator primul care atinge cota de 6,5 puncte. In caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

Vezi aici mai multe detalii despre partida a saptea dintre Magnus Carlsen si Serghei Kariakin.

Programul meciurilor contand pentru titlul mondial: