A cincea partida dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de sah, si rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care se disputa la New York, s-a terminat remiza, dupa 51 de mutari, informeaza site-ul competitiei, citat de Agerpres.

Carlsen vs KariakinFoto: chess.com

A fost randul lui Magnus Carlsen sa joace cu piesele albe, intr-o partida denumita de teoreticienii jocului cu 64 de patrate ''italiana''.

Desi comentatorii se asteptau ca dupa ce a dominat clar ultimele doua partide, a treia si a patra, Magnus Carlsen sa concretizeze, in sfarsit, clasa superioara dovedita pana acum, iata ca Serghei Kariakin si-a depasit, pentru prima data, conditia de foarte eficace aparator si a ajuns in cea mai buna pozitie a sa de la debutul confruntarii. Dar, nici el nu a reusit victoria, asa incat arbitrul a consemnat remiza cu numarul cinci. A fost prima oara, de la inceputul meciului pentru titlul suprem la sah masculin individual desfasurat in Statele Unite ale Americii, cand Magnus Carlsen a fost pus sub presiune de adversarul sau.

Vineri, 18 noiembrie are loc partida cu numarul 6, iar sambata, 19 noiembrie, este programata a treia zi de pauza.

Dupa primele cinci partide, scorul este egal 2,5-2,5.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat castigator primul care atinge cota de 6,5 puncte. In caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

Aici poti vedea mai multe detalii in legatura cu remiza din partida a cincea dintre Magnus Carlsen si Serghei Kariakin.

Programul meciurilor pentru titlul mondial de sah: