Intr-un articol dedicat sotilor Daniela Dodean Monteiro (Romania) si Joao Monteiro (Portugalia), campioni europeni in proba de dublu mixt, publicatia portugheza Record a titrat "O casnicie ce valoreaza aur". Daniela si Joao Monteiro au invins in finala perechea suedeza Mattias Karlsson / Matilda Ekholm, scor 3-2 .

Daniela Dodean si Joao Monteiro, campioni europeni in proba de dublu mixtFoto: ettu.org

"De la altar...la cea mai inalta pozitie de pe podium. Joao Monteiro si sotia sa, romanca Daniela Dodean, au dus minunata relatie din viata privata si la masa de tenis, reusind sa obtina aurul la dublu mixt la CE de tenis de masa", scrie cotidianul Record intr-un articol dedicat celor doi campioni europeni, citat de News.ro.

"Ziua de vineri a sotilor Monteiro a inceput cu un succes in fata perechii romane Ionescu /Szocs cu 3-0 si s-a incheiat cu finala emotionanta obtinuta impotriva suedezilor Mattias Karlsson si Matilda Ekholm, scor 3-2", noteaza Record.

Publicatia portugheza subliniaza ca desi a fost condus cu 2-0, cuplul romano-portughez nu a renuntat nicio secunda, reusind sa se impuna intr-un ultim set dramatic.

Joao Monteiro a declarat dupa meci ca dedica acest titlu fiicei lor, Lara: "Este minunat sa fiu din nou campion european. Fetita noastra s-a nascut in urma cu un an si jumatate si ii dedicam acest titlu, pentru ca nu am putut fi alaturi de ea".

Pentru Joao Monteiro acesta este al treilea titlu european din cariera, dupa cel cu echipa Portugaliei in 2014 si anul trecut la dublu masculin cu austriacul Stefan Fegerl. Daniela Dodean are si ea in palmares doua titluri europene, in 2009 si 2012.

Perechea formata din sotii Daniela Dodean-Monteiro (Romania) si Joao Monteiro (Portugalia) a castigat medaliile de aur in proba de dublu mixt, vineri, la Campionatele Europene de tenis de masa de la Budapesta, scor cu 3-2 (5-11, 10-12, 11-5, 11-6, 14-12).