Gabriela Szabo si-a lansat, luni, pe pagina personala de facebook, programul de candidatura pentru presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), numit "Excelenta garanteaza viitorul". Gabriela Szabo isi propune sa aduca o contributie semnificativa in peisajul sportului romanesc, alaturi de o doza puternica de inovatie si modernitate, obiectivul sau final fiind redobandirea excelentei.

Gabriela SzaboFoto: gov.ro

''Misiunea mea e sa lucrez cu toate fortele in urmatorul mandat pentru a readuce, alaturi de atatia sportivi talentati, aurul bine meritat pentru Romania. Este o pozitie extrem de importanta pentru prezentul si viitorul generatiilor de sportivi romani si imi asum toata responsabilitatea pentru a o reprezenta si a conduce COSR inspre podiumurile de premiere ale lumii'', spune fostul ministru al Tineretului si Sportului.

Abordarea campioanei mondiale si olimpice este fundamentata pe un model piramidal, format din patru etape:

1. Dezvoltarea infrastructurii sportive, care stimuleaza practicarea sportului la nivel de masa.

2. Cresterea interesului fata de sportul de masa, sustinand o cultura a sportului si generand o baza de selectie.

3. Incurajarea sportivilor catre inalta performanta.

4. Cultivarea excelentei in sport, unul dintre rolurile esentiale ale COSR.

''Sportul romanesc merita toata dedicarea mea si mi-am propus sa aduc o schimbare in bine tuturor sporturilor din Romania, a fiecarui sportiv si antrenor in parte. Sportul trebuie sa devina prioritate nationala, alaturi de educatie si sanatate. Sustin includerea lui in proiectul de tara'', potrivit Gabrielei Szabo.

Gabriela Szabo si-a depus candidatura pentru presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman in data de 14 octombrie. In cursa pentru presedintia COSR s-a mai inscris si fostul campion olimpic la sabie Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Romane de Scrima.

Programul este disponibil online pe pagina de facebook a Gabrielei Szabo.