Britanicul Tyson Fury a anuntat ca renunta la titlurile de campion mondial al greilor la box WBO si WBA "cu efect imediat" pentru a se concentra asupra "tratamentului medical si a restabilirii" sale, potrivit unui comunicat difuzat miercuri de de promotorul sau Hennessy Sports, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Boxerul britanic, care are 28 de ani, a admis ca a luat "multa cocaina" din cauza depresiei de care sufera. Acesta urma sa fie privat de titlurile sale dupa ce a anulat doua meciuri cu fostul campion ucrainean Vladimir Klitschko.

"Cred ca este corect si cinstit, si bun pentru box, sa pastrez aceste titluri active si sa permit altor pretendenti sa se lupte pentru centurile vacante pe care le-am castigat si aparat cu mandrie", a declarat Fury, citat in acest comunicat difuzat tarziu in cursul serii.

"Am castigat aceste centuri in ring si cred ca trebuie pierdute in ring, dar sunt incapabil sa le apar in acest moment", a precizat acesta.

Controlat pozitiv la cocaina in 22 septembrie, Fury a anuntat a doua zi ca renuta la lupta prevazuta in 29 octombrie impotriva lui Vladimir Klitschko, declarandu-se "inapt medical de lupta".

In 3 octombrie, britanicul si-a anutat retragerea, pe Twitter, pentru a reveni cateva ore mai tarziu asupra deciziei. Ulterior, intr-un interviu, a declarat ca ia medicamente impotriva depresiei si ca a consumat multa cocaina.

Lupta, prevazuta in 29 octombrie, la Manchester, era foarte asteptata: Fury l-a invins la puncte, spre surprinderea generala, pe Klitschko la Dusseldorf in 28 noiembrie 2015, primind cele trei centuri WBA, WBO si IBF. Ulterior, centura IBF i-a fost retrasa pentru ca a acordat revansa ucraineanului, in locul challengerului desemnat de International Boxing Federation.

"Cocaina e un lucru marunt in raport cu faptul ca nu mai vreau sa traiesc", spunea boxerul, intr-un interviu publicat marti de revista Rolling Stone, la cinci zile dupa ce televiziunea americana ESPN a anuntat ca sportivul a fost depistat pozitiv la cocaina la un test antidoping.

"Cinstit sa fiu, nu stiu daca voi apuca anul viitor. Si daca as putea sa imi iau viata - daca nu as fi crestin - as face-o acum. Sper doar ca cineva ma va ucide inainte sa ma sinucid. Ar trebui sa petrec o eternitate in

Iad", a spus acesta.

"Uite, am facut multe lucruri in viata. Am luat multa cocaina. multa", a recunoscut el.

"Si de ce nu as fi luat? E viata mea, nu? Fac ce vreau. Da, am luat. Multi oameni iau", a continuat sportivul de 28 de ani.

Foarte controversat pentru declaratiile extrem de dure la adresa femeilor sau a homosexualilor, Fury a fost suspendat provizoriu in 24 iunie de Agentia britanica antidoping (UKAD) dupa ce in februarie a detectat o substanta interzisa in urina sa. Suspendarea a fost ridicata in asteptarea unei audieri prevazute pentru 4 noiembrie.