Fosta campioana mondiala si olimpica de atletism Gabriela Szabo a anuntat pe contul sau de Facebook, miercuri, ca va candida la presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, informeaza Agerpres.

Gabriela SzaboFoto: gov.ro

"Dragi prieteni, am decis sa candidez la Presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman! Va invit, astfel, pe toti, sa fiti alaturi de echipa mea pe acest nou drum pe care COSR trebuie sa si-l asume pentru a ne redefini aspiratiile si asteptarile fata de sportul romanesc", anunta fostul ministru al Tineretului si Sportului pe Facebook.

"Relansarea sportului de performanta si promovarea sportului de masa in Romania sunt obiectivele cu care eu ma inscriu in aceasta competitie, pe care mi-am propus sa o castig pentru copiii si tinerii nostri. Stiu ce inseamna competitia, mi-am dedicat intreaga viata sportului, am facut cunoscut numele tarii mele in lume, m-am mandrit ca sunt romanca si asta imi doresc pentru noi toti. Voi readuce sportul romanesc pe podiumurile internationale", a mai spus Szabo.

"Succesul nostru depinde de o politica armonioasa de dezvoltare, bazata pe un echilibru intre sportul de mare performanta, educatie si incurajarea oamenilor de orice varsta sa se indrepte catre sport. Sustinerea si ideile voastre sunt startul de care am nevoie. Va invit sa fiti alaturi de mine, dar nu in tribune, ci pe pista", precizeaza Gabriela Szabo.

Dupa cum s-a anuntat, primul candidat inscris in alegerile pentru functia de presedinte al COSR a fost, tot miercuri, Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Romane de Scrima.

Alegerile pentru functia de presedinte al COSR sunt programate pe 15 noiembrie. Candidatii la diversele posturi din cadrul COSR pot sa-si depuna dosarele pana pe 17 octombrie, ora 18.00.