Halterofilul roman Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu incepand cu data de 30 septembrie de catre Federatia Internationala de Haltere (IWF), pentru un test antidoping pozitiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde obtinuse medalia de bronz la categoria 85 kg, transmite Agerpres.

Gabriel SincraianFoto: Agerpres/Xinhua

''Nu stiu ce inseamna temporar pentru ei'', a declarat Nicu Vlad, presedintele Federatiei Romane de Haltere, pentru Agerpres.

''Prima data când am primit ceva scris (de la IWF) a fost pe data de 30 septembrie, in care s-a spus: "Incepand cu 30 septembrie temporar este suspendat". Nu inteleg ce explicatii si ce scenarii sa mai fac. Nu mai am ce sa comentez. Sunt foarte putine cazuri in care cand s-a spus ca la proba A e o problema, indiferent care e aia, nu o sa spuna laboratorul niciodata ca a fost o eroare din partea sa. Au fost cateva cazuri in lume, nu stiu daca le numeri pe degetele de la o mana, in care s-au dus in instanta si au schimbat verdictul, dar la alte sporturi. Cine isi permite sa mearga cu avocati, cu tot ceea ce trebuie in continuare... asta inseamna cheltuieli foarte mari, iar baiatul asta (n.r. Sîncraian) sigur nu-si permite asta'', a declarat Nicu Vlad.

Postul public de televiziune TVR a anuntat la 29 august ca halterofilul Gabriel Sîncraian, medaliat cu bronz in cadrul categoriei 85 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv la un test antidoping, urmand sa ii fie retrasa medalia.

La 13 august, halterofilul roman Gabriel Sîncraian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Sîncraian a totalizat atunci 390 kg, dupa 173 kg la stilul smuls si 217 kg la aruncat.

Romania a participat cu 96 sportivi si 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint si trei de bronz.