"Nu ma mai antrenez. Sunt depresiv, m-am saturat de viata": prin aceste cuvinte, campionul mondial al greilor Tyson Fury explica amanarea luptei cu ucraineanul Vladimir Klitschko, intr-un interviu in care recunoaste ca a luat "multa cocaina" din cauza problemelor psihice cu care se confrunta, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cocaina e un lucru marunt in raport cu faptul ca nu mai vreau sa traiesc", spune boxerul, intr-un interviu publicat marti de revista Rolling Stone, la cinci zile dupa ce televiziunea americana ESPN a anuntat ca sportivul a fost depistat pozitiv la cocaina la un test antidoping.

"Cinstit sa fiu, nu stiu daca voi apuca anul viitor. Si daca as putea sa imi iau viata - daca nu as fi crestin - as face-o acum. Sper doar ca cineva ma va ucide inainte sa ma sinucid. Ar trebui sa petrec o eternitate in

Iad", a spus acesta.

"Uite, am facut multe lucruri in viata. Am luat multa cocaina. multa", a recunoscut el.

"Si de ce nu as fi luat? E viata mea, nu? Fac ce vreau. Da, am luat. Multi oameni iau", a continuat sportivul de 28 de ani.

Tyson Fury, care acuza rasismul cu care se confrunta tiganii in Marea Britanie, spune in interviu ca nu a luat substante care sa ii imbunatateasca performantele sportive si ca a renuntat la cocaina la inceputul acestei luni.

In 23 septembrie, britanicul a anuntat ca renunta la revansa cu Klitschko, declarandu-se "inapt de lupta din punct de vedere medical".

Lupta, prevazuta in 29 octombrie, la Manchester, era foarte asteptata: Fury l-a invins la puncte, spre surprinderea generala, pe Klitschko la Dusseldorf in 28 noiembrie 2015, primind cele trei centuri WBA, WBO si IBF. Ulterior, centura IBF i-a fost retrasa pentru ca a acordat revansa ucraineanului, in locul challengerului desemnat de International Boxing Federation.

Luni, Fury isi anunta retragerea pe Twitter, inainte de a veni cu o dezmintire, cateva ore mai tarziu, spunand ca a facut o farsa. Interviul cu Rolling Stone a fost realizat inainte de retractarea stirii despre retragere.

Foarte controversat pentru declaratiile extrem de dure la adresa femeilor sau a homosexualilor, Fury a fost suspendat provizoriu in 24 iunie de Agentia britanica antidoping (UKAD) dupa ce in februarie a detectat o substanta interzisa in urina sa. Suspendarea a fost ridicata in asteptarea unei audieri prevazute pentru 4 noiembrie.