Boxerul britanic Tyson Fury, campionul mondial la categoria grea, versiunile WBA, WBO si IBO, a anuntat pentru a doua oara amanarea meciului revansa cu ucraineanul Vladimir Klitschko, programat pe 29 octombrie, din cauza unor probleme medicale cu care se confrunta.

Vladimir Klitschko lupta cu Tyson FuryFoto: Agerpres/EPA

Meciul revansa era programat initial pe 9 iulie, la Manchester, insa Fury a solicitat amanarea din cauza unei accidentari la glezna, iar lupta urma sa aiba loc pe 29 octombrie.

Fury nu a precizat natura accidentarii si nici o alta data eventuala pentru lupta.

"Tyson a fost declarat, in aceasta saptamana, inapt din punct de vedere medical pentru lupta. Medicii i-au explicat ca starea sa nu ii permite sa participe la aceasta revansa si ca are nevoie de tratament inainte de revenirea in ring. Vom face un anunt in curand. Pana atunci insa, am solicitat ca Tyson si familia lui sa aiba parte linistea necesara pentru recuperare", a declarat Mick Hennessy, promoterul lui Tyson Fury, potrivit Mirror, citat de Mediafax.

Managerul lui Vladimir Klitschko spune ca sportivul ucrainean era, in schimb, pregatit sa lupte si vrea ca Fury sa fie deposedat de centurile pe care le detine.

"Vladimir este foarte dezamagit ca adversarul sau a amanat meciul inca o data. Vladimir este tinut pe loc de acest individ. El vrea sa lupte si se antreneaza pentru acest lucru. Tine de organele de conducere sa ia o decizie in privinta titlurilor, dar asta nu depinde de noi. Noua nu ne ramane decat sa speram ca Vladimir sa lupte din nou cat mai repede", a spus managerul ucraineanului, Bernd Boente.

In noiembrie 2015, Tyson Fury (28 de ani) l-a invins la puncte pe Vladimir Klitschko (40 de ani) si l-a deposedat de centurile WBA, WBO si IBF.