Ministrul Sporturilor din Rusia, Vitali Mutko, a declarat ca si sportivii rusi ar putea fi victime ale atacului cibernetic asupra Agentiei Mondiale Antidoping (WADA), el fiind suparat ca tara sa este considerata vinovata pentru tot, informeaza L'Equipe, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cum puteti spune ca sunt hackeri din Rusia? Acuzati Rusia pentru tot", a afirmat Mutko, care a mai spus ca este ingrijorat deoarece hackerii au informatii care vizeaza si sportivii rusi.

"Si noi putem fi victime", a adaugat Mutko, prezent la Atena, la alegerile pentru sefia UEFA, in calitate de presedinte al Federatiei de Fotbal din Rusia.

Grupul rus de hackeri Fancy Bears a postat, marti la pranz, date medicale obtinute de la WADA, prin care se dovedeste ca nume mari ale sportului american, precum jucatoarele de tenis Serena si Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, folosesc substante interzise pe baza unor certificate medicale.

In cazul lui Biles, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat), la Serena Williams de oxicodona, hidromorfona, prednison si alte substante, iar Delle Donne ar fi utilizat amfetamine si hidrocortizon.

Acest atac cibernetic vine dupa ce, la mijlocul lunii iulie, juristul Richard McLaren a facut public raportul sau care a dovedit implicarea autoritatilor ruse in sustinerea si acoperirea dopajului in randul sportivilor din aceasta tara. In urma acestui raport, circa o suta de sportivi rusi au fost privati de participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.