Sportivul Alex Bologa, primul reprezentant al Romaniei la judo nevazatori la Jocurile Paralimpice, a castigat, joi, medalia de bronz la categoria 60 de kilograme. Bologa l-a invins pe Henry Borges, din Uruguay, dupa nici un minut de lupta si a cucerit prima medalie pentru delegatia tricolora, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alex Bologa a trecut in primul meci al categoriei 60 de kilograme de sud-coreeanul Min-Ja Lee, iar in a doua lupta l-a invins pe algerianul Noura Mouloud, campion paralimpic al categoriei la JO de la Beijing si medaliat cu bronz la JO de la Londra.

In semifinale, sportivul tricolor a cedat in fata japonezului Hirose Makoto, iar in meciul pentru medalia de bronz, Bologa l-a invins pe uruguayanul Henry Borges, prin ippon.

In varsta de 20 de ani, Alex Bologa a participat in premiera la Jocurile Paralimpice, este total nevazator de la varsta de sase ani, iar in prezent este student la doua facultati.

"Ma bucur mult pentru Alex, mai ales ca in ultimii ani doi a avut un progres fulminant, mai ales ca acum 3-4 ani nici nu practica judo. Fiind nevazator, trebuie apreciat ca a batut orice bariera, nu doar ca a luat o medalie, suntem fericiti pentru el, iar meritul este al Geaninei Andreica, ea l-a descoperit si l-a dus pana acolo", a declarat antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean, cel care l-a vazut si ajutat in pregatiri la Cluj-Napoca, in aceeasi sala, si pe Alex Bologa.

Jocurile Paralimpice din 2016 se desfasoara la Rio de Janeiro, in perioada 7-18 septembrie. La editia din acest an vor participa sportivi din 176 de tari. Romania este reprezentata de 12 sportivi.