Nicolae Forminte este noul antrenor coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica al Romaniei, conform unei decizii de joi a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica.

Nicolae ForminteFoto: AGERPRES

Antrenorul va coordona la Deva gimnastele junioare si senioare, in timp ce ce Larisa Iordache, Anamaria Ocolisan si Catalina Ponor se vor pregati la Bucuresti, cu "tot sprijinul" forului de specialitate, informeaza News.ro.

"Am avut o ultima perioada extrem de crunta prin ceea ce s-a abatut asupra gimnasticii noastre, sub foarte multe aspecte. Sigur, anumite greseli - si, poate, nu putine – s-au facut si ne apartin, cu repercusiuni directe asupra rezultatelor generale, erori pe care dorim sa le evitam in continuare, motiv pentru care au fost luate o serie de hotarari in ceea ce priveste reorganizarea loturilor, reasezarea pregatirii si responsabilitatilor, pentru eficientizarea la maximum a valorii si calitatilor gimnastelor de perspectiva aflate la nivelul actualelor loturi, eligibile pentru Tokyo 2020, fara a le uita, desigur, pe sportivele aflate in varful ierarhiei" - Adrian Stoica, presedintele FRG, la finalul sedintei Comitetului Executiv al forului.

Astfel, "centrul de greutate" va fi la Deva, sub coordonarea antrenorului Nicolae Forminte, cel caruia "ii revine responsabilitatea lotului de senioare, precum si coordonarea pregatirii olimpice Tokyo 2020".

Lotul de junioare si senioare va include urmatoarele gimnaste in perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020: Olivia Cîmpean, Alesia Botnaru, Carmen Ghiciuc, Ioana Crisan, Carmen Glavan, Denisa Florea, Alexandra Mihai, Andra Anghelescu, Beatrice Butunoi, Denisa Golgota, Laura Iacob, Nica Ivanus, Ariadna Stanciu, Laura Jurca, Dora Vulcan, Maria Holbura, Denisa Stanciu, Camelia Anghel, Alexia Borascu, Ioana Stanciulescu, Antonia Duta.

Cine se va ocupa de pregatirea gimnastelor: Nicolae Forminte - coordonator, Liliana Cosma, Florin Cotutiu, Daniela Nicolai, Remus Nicolai, Adela Popa.

Nicolae Forminte a mai fost coordonator al lotului in perioada 2005 - 2010, iar in 2008 a condus Romania la JO de la Beijing, competitie la care Sandra Izbasa a cucerit medalia de aur la sol, iar echipa a obtinut bronzul.

La Jocurile Olimpice de la Rio, a fost pentru prima data in 48 de ani cand Romania nu a participat in concursul pe echipe, iar la nivel individual a obtinut doar un loc 7, prin Catalina Ponor la barna.