Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat, vineri, ca nu s-a inregistrat niciun caz de infectare cu virusul Zika la cei peste 11.000 de sportivi participanti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informeaza L'Equipe, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De la incheierea Jocurilor Olimpice, nu ni s-a adus in atentie niciun caz de sportiv sau de participant infectat cu Zika", a declarat presedintele comitetului de urgenta al OMS privind Zika, David Heyemann.

Brazilia ramane insa in topul tarilor afectate de Zika, astfel ca nu este exclusa aparitia unor cazuri in perioada Jocurilor Paralimpice. "Pot exista cateva cazuri care sa apara acum sau dupa Jocurile Paralimpice", a afirmat Peter Salama, directorul programului OMS de gestionare a situatiilor de urgenta sanitara.

El este de parere ca Jocurile Paralimpice nu vor accelera raspandirea virusului. Din 2015 pana in prezent, s-au inregistrat cazuri de Zika in aproape 70 de tari.

Jocurile Olimpice de la Rio au avut loc in perioada 5-21 august. Jocurile Paralimpice se vor desfasura tot la Rio, in intervalul 7-18 septembrie.