Comitetul International Paralimpic (IPC) a anuntat, joi, ca nu va autoriza sportivii rusi, interzisi de la Jocurile Paralimpice ce vor avea loc in perioada 7-18 septembrie din cauza scandalului de dopaj, sa participe la competitii sub drapel neutru, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Jocurile ParalimpiceFoto: paralympic.org

"Pozitia IPC este clara si este justificata de recenta decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a respins recent cererea Comitetului rus paralimpic de a accepta doar inscrierea sportivilor rusi capabili sa dovedeasca ca sunt 'curati' ", a explicat IPC intr-un comunicat, justificand astfel cererea a peste 175 de sportivi rusi care reclama dreptul de a se prezenta la Jocuri sub drapel neutru.

"Obiectivul principal al IPC este de a permite sportivilor paralimpici de a excela in sport, de a fi surse de inspiratie. Din pacate, autoritatile ruse, prin actele lor, resping aceasta posibilitate pentru sportivii lor", a adaugat IPC.

La inceputul lunii august, IPC a decis sa excluda Comitetul paralimpic rus din cauza unui vast scandal de dopaj. Saptamana trecuta, TAS a respins apelul depus de rusi, o decizie considerata "in afara oricarei justitii, morale si umane" de catre presedintele rus Vladimir Putin.