Marian Dragulescu a ratat de putin medalia de bronz in finala de la sarituri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Dragulescu a terminat pe locul al patrulea, la egalitate cu medaliatul cu bronz, japonezul Kenzo Shirai, diferenta facandu-se la notele de la executie. La intoarcerea de la Rio, gimnastul roman a declarat ca s-ar bucura daca statul roman l-ar recompensa ca si cum ar fi obtinut medalia de bronz.

Marian DragulescuFoto: AGERPRES

''A fost o finala foarte puternica, ma bucur ca am reusit sa-mi fac sariturile. Am venit al treilea ca punctaj in finala, dar din pacate la JO nu se dau egalitati, dar am primit foarte multe mesaje pe Facebook, de la lume. Mi-au spus ca pentru noi ai luat medalia de bronz, ai iesit pe locul 3, chiar m-as bucura ca statul roman sa ma recompenseze si pe mine ca pentru un punctaj de locul 3. Ma bucur ca am ajuns acasa, ma bucur de sustinerea romanilor, atat a celor de acasa, cat si a celor prezenti in sala de concurs. Cel putin mie mi-au dat o energie pozitiva si m-am simtit foarte bine. In finala niciodata nu esti relaxat, emotiile sunt foarte mari, dar am reusit sa le controlez si sa fac din ele emotii constructive'', a declarat Dragulescu, potrivit Agerpres.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, obiectiv pentru Dragulescu si Ponor

"Cu siguranta, motivatia mea cea mai mare a ramas in picioare si anume medalia de aur la JO, mi-am fixat ca obiectiv pe termen lung Tokyo, dar o s-o iau pas cu pas. La anul avem Europene care se vor tine la Cluj. Asteptam public in numar cat mai mare, noi nu ne vom lasa si vom aduce in continuare rezultate bune si va vom face mandri de noi'', a mai spus Dragulescu.

Catalina Ponor, tripla campioana olimpica la Atena si dubla medaliata la JO 2012, s-a clasat pe locul 7 la barna si pe 14 la sol, insa a declarat ca vrea sa isi ia revansa la JO de la Tokyo.

''Din pacate asa a fost sa fie. Am incercat sa ma adun cat am putut, am incercat sa fac un rezultat cat mai bun. Nu a fost sa fie cum am vrut. Sunt o sportiva cu pretentii, care si-a dorit intotdeauna sa faca cat a putut de bine. Daca eram mai concentrata, daca nu aveam emotii, pentru ca nu am avut in viata mea asa emotii cum am avut acum, si imi faceam exercitiul cum l-am facut in calificari probabil acum aveam medalia de gat. Ma gandesc deja la o noua olimpiada, important este sa fiu sanatoasa si atunci zic ca o sa ajung si acolo. Dar mai intai ma gandesc la Europene din 2017 (de la Cluj Napoca - n.r.), incerc sa-mi iau intr-un fel sau altul revansa pentru ce s-a intamplat acum. Imi doresc sa ajungem cu echipa la Tokyo, pentru ca din punctul meu de vedere medalia pe echipe este cea mai importanta. De fel sunt ambitioasa si daca ceva nu imi iese, ma ridic si ma ambitioneaza sa ma duc mai departe'', a declarat Catalina Ponor, potrivit Agerpres.