Campioanele olimpice din echipa de spada, alaturi de alti sportivi din echipa olimpica a Romaniei, au revenit in tara dupa participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Campioana olimpica Ana Maria Popescu a declarat ca delegatia Romaniei a beneficiat la JO de echipament "de la ajutoare" si ca echipa refugatilor a fost mai bine imbracata decat formatia "tricolora", informeaza News.ro.

Ana Maria PopescuFoto: AGERPRES

"Cu siguranta, nu echipamentul reprezinta motivul pentru care nu au fost unele rezultate. Cu siguranta, nu. Dar va garantez ca mergand prin satul olimpic am avut un sentiment de inferioritate. Nu poti sa ridici capul din pamant. Noi aveam o gluma intre noi ca suntem imbracati de la ajutoare. Era o gluma cu un gust sarat, amar pentru ca nu puteam sa ne amuzam de treaba asta. Pot sa va spun ca pana si echipa refugiatilor - au fost zece atleti care au concurat sub steagul CIO - erau undeva langa noi, putin mai sus. Echipamentul nu are vreo legatura cu rezultatele noastre, dar ...", a declarat Ana Maria Popescu, la Aeroportul International Henri Coanda.

Ea a negat acuzatiile formulate de oficialii COSR, potrivit carora sportivii ar fi dat masuri mai mici de echipament: "Am fost acuzate ca am dat masuri mici. Nu, am dat masurile pe care noi le purtam dintotdeauna la treninguri, indiferent ca am fost echipate de federatie, COSR sau altcineva".

La 12 august, au avut loc perchezitii la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Politiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) au fost ridicate documente.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane au efectuat perchezitii la o firma banuita de comert cu articole sportive contrafacute. Totodata, Politia a ridicat si echipament sportiv de la sediul COSR.

Politistii au efectuat trei perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov, la sediul social si la punctele de lucru ale societatii comerciale specializate in comert cu articole sportive.