Oficialitatile braziliene au anuntat ca in Rio de Janeiro nu s-a inregistrat niciun caz de infestare cu virusul Zika pe parcursul desfasurarii competitiilor sportive din timpul Jocurilor Olimpice recent incheiate, scrie EFE.

"Dintre cele 8.651 de persoane care au primit asistenta medicala in spitale publice si centre medicale la Rio de Janeiro, pe perioada Olimpiadei, din care 2.133 straini, nu a existat niciun caz de diagnosticare cu virusul Zika", a declarat, marti, primarul orasului, Eduardo Paes, conform Agerpres.

Guvernul municipal a subliniat ca virusul Zika, vazut ca o amenintare majora la adresa evenimentului sportiv, "s-a evidentiat" prin absenta pe toata perioada intrecerilor sportive. "Nimeni nu a refuzat sa vorbeasca despre acest lucru, dar a existat un anumit grad de alarmism aproape iresponsabil (...), oamenii credeau ca daca veneau la Rio luau virusul si se imbolnaveau", a spus Paes.

Mai multi sportivi din intreaga lume, printre care si jucatoarea romana de tenis Simona Halep, au absentat de la JO de la Rio, pe fondul informatiilor privind raspandirea virusului Zika, transmis la om prin intepatura de tantar din familia Aedes aegypti, in timp ce alti concurenti, care au participat la Olimpiada, si-au luat masuri suplimentare de protectie.