Presedintele AIBA (Asociatia Internationala de Box), Ching-Kuo Wu, a declarat, marti, ca se va deschide o procedura disciplinara impotriva pugilistului irlandez Michael Conlan, care a facut gesturi obscene si a acuzat AIBA de coruptie, dupa ce a pierdut meciul cu rusul Vladimir Nikitin, de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informeaza BBC, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Conlan a aratat degetul mijlociu arbitrilor judecatori, este inacceptabil. Vom deschide o procedura disciplinara, nu acceptam umilirea in public a arbitrilor. Lumea acuza AIBA de coruptie, dar nimeni nu aduce vreo dovada. Nu aa avea mila de corupti, nu imi place manipularea. La Rio am trimis cativa arbitri acasa, deoarece politica noastra este toleranta zero in ceea ce priveste echidistanta", a declarat Ching-Kuo Wu.

Pugilistul irlandez Michael Conlan a facut gesturi obscene si a acuzat AIBA de coruptie, dupa ce a pierdut meciul cu rusul Vladimir Nikitin, din sferturile de finala ale categoriei 56 de kilograme de la Jocurile Olimpice.

"Se stie ca sunt trisori. Boxul amator este corupt de la radacina pana la varf. Nu voi mai boxa niciodata la aceasta competitie. Daca oamenii se uita la aceasta Olimpiada si vad unele decizii... Cred ca boxul este mort. Conteaza cine da cei mai multi bani. Cine are cea mai mare influenta castiga", a spus Conlan, dupa meciul pierdut la Rio.

Ulterior, Michael Conlan chiar a postat un mesaj pe Twitter adresat presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, in care l-a intrebat pe acesta cat a trebuit sa plateasca.

La competitia de box de la Jocurile Olimpice s-au semnalat decizii controversate, iar la categoria grea publicul l-a huiduit pe rusul Evgheni Tiscenko dupa ce acesta a fost declarat invingator in fata kazahului Vassili Levit si a castigat medalia de aur.