Luptatorul Albert Saritov a declarat, duminica seara, pentru News.ro, ca, desi se bucura pentru castigarea medaliei de bronz la categoria 97 de kilograme, regreta ca nu a adus aurul. Saritov spune ca la Tokyo va aduce aurul pentru Romania.

Albert Saritov (deasupra) la JOFoto: Google/ JO

"Cu un ochi rad ca am adus o medalie Romaniei dupa 24 de ani, dar cu altul plang ca nu am adus aurul. Dar fac o promisiune, ca nu ma voi lasa de lupte pana la Tokyo si ca atunci voi lua medalia de aur. Le promit romanilor ca voi mai aduce multe medalii pentru ei", a declarat Saritov.

Sportivul Albert Saritov a castigat, duminica, medalia de bronz la categoria 97 de kilograme din cadrul concursului de lupte libere de la Jocurile Olimpice, aceasta fiind a cincea medalie pentru Romania la Rio.

Saritov, primul sportiv naturalizat care a reprezentat Romania la o editie a Olimpiadei de Vara, s-a impus prin superioritate, scor 10-0, in finala pentru bronz cu georgianul Elizbar Odikadze.

Romania mai are inca patru medalii la JO de la Rio: aur prin echipa feminina de spada; argint prin Horia Tecau si Florin Mergea; bronz prin echipajul de 8+1 la canotaj si Gabriel Sancraian la haltere.