Finala pentru medalia de bronz de la categoria 65 kilograme a fost marcata de un adevarat "circ", dupa ce mongolul Mandakhnaran Ganzorig a fost declarat invingator, iar la cateva secunde arbitrii s-au razgandit si au decis ca titlul trebuie sa-i revina lui Ilhtior Navruzov, din Uzbkekistan, transmite News.ro. Antrenorii mongolului au protestat dezbracandu-se de haine.

Mandakhnaran Ganzorig si Ilhtior Navruzov, in finala pentru bronzFoto: Google/ JO

Finala mica la 65 kilograme a fost extrem de tensionata inca de la inceput, antrenorul sportivului uzbec intrand in spatiul de joc pentru a protesta fata de o decizie a arbitrilor.

Potrivit GSP, cu 5 secunde inainte de final, la scorul de 7-6 pentru mongol, Ganzorig a inceput sa danseze si sa se bucure in fata adversarului sau, refuzand lupta, moment in care arbitrii au oprit jocul. Pentru ca mongolul a refuzat lupta, arbitrii i-au acordat un punct adversarului sau, scorul devenind 7-7. Mongolul a contestat decizia arbitrilor, insa acestia i-au respins contestatia si i-au mai acordat un punct suplimentar uzbekului.

Imediat dupa aceasta decizie, antrenorii sportivului mongol au intrat pe saltea si s-au dezbracat, aruncand tricourile si ghetele in directia arbitrilor.

Dupa indelungi dezbateri, uzbekul Navruzov a fost declarat castigator. In momentul anuntului, mongolul Ganzorig era in afara spatiului de joc, plangand in hohote.