Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a stabilit, sambata, ca scrimera Simona Pop, componenta a echipei de spada care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sa poarte drapelul Romaniei la ceremonia de inchidere de duminica, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Asa cum s-a intamplat la fiecare editie a Jocurilor Olimpice, pentru a fi portdrapel au fost nominalizati sportivii care au obtinut cele mai bune performante de-a lungul competitiei'', precizeaza COSR.

In varsta de 27 de ani, Simona Pop are in palmares doua titluri europene cu echipa, in 2014 la Strasbourg si in 2015 la Montreux, plus inca doua medalii continentale, argint cu echipa in 2013 la Zagreb si doua medalii de bronz la individual, in 2015 la Montreaux si in 2016 la Torun. Simona Pop mai detine si doua medalii mondiale, argint in 2015 la Moscova si bronz in 2013 la Budapesta.

Simona Pop va primi si titlul de cetatean de onoare al orasului natal, Satu Mare.

Ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro va avea loc in noaptea de 21 spre 22 august, de la ora 02.00, pe stadionul Maracana.

''Evenimentul se anunta unul spectaculos, organizatorii promitand o petrecere de neuitat, inspirata de carnavalul brazilian cu dans si muzica. Invitatul de seama al organizatorilor este starul norvegian Kygo, producator, compozitor si DJ'', precizeaza COSR.

La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (5 august), portdrapelul Romaniei a fost gimnasta Catalina Ponor.