Halterofilul Gabriel Sancraian, care a castigat bronzul la Jocurile Olimpice de la Rio la categoria 85 de kilograme, a declarat, vineri, la revenirea in tara, ca aceasta medalie inseamna totul pentru el, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceasta medalie inseamna totul pentru mine, deoarece eu ma pregatesc de foarte mult timp, imi doresc de foarte mult timp ca sa obtin o medalie la JO si sunt foarte multumit ca am reusit sa o iau acum. A fost o experienta foarte frumoasa, am avut un concurs foarte bun, cel mai bun concurs al meu de foarte mult timp, am reusit sa fac sase din sase, ceea ce n-am mai facut cred de peste zece ani", a spus Sancraian.

Jucatorul de tenis de masa Adrian Crisan, care s-a aflat la Rio la a cincea participare la JO si a ajuns pana in optimile de finala, a spus ca anul trecut a avut probleme din cauza unei accidentari. "Din pacate anul trecut am fost putin accidentat si nu am putut sa ma antrenez cum mi-am dorit. Ultima perioada de pregatire m-a readus in forma, am dat maxim acolo, am participat la a cincea Olimpiada si acum o sa continui la echipa nationala", a precizat Crisan.

Elizabeta Samara, care la individual a fost eliminata in turul trei de numarul1 mondial Ning Ding si pe echipe a pierdut cu Romania in primul tur in fata Coreei de Sud, spune ca in concursul pe echipe romancele au avut sansa in mana. "La individual recunosc ca nu am avut sansa, am jucat cu locul unu mondial, campioana olimpica, mondiala. A fost o nesansa. La echipe am avut sansa in mana. A fost pe muchie de cutit. Poate ca ne-am grabit putin", a explicat ea.

Jocurile Olimpice de la Rio se incheie duminica. Sportivii romani au obtinut patru medalii: aur in proba pe echipe la spada feminin, argint la tenis in proba de dublu masculin (Florin Mergea/Horia Tecau), bronz la haltere (Gabriel Sancraian, categoria 85 de kilograme) si la canotaj (echipajul feminin de 8+1).