Pugilistul irlandez Michael Conlan a facut gesturi obscene si a acuzat AIBA (Asociatia Internationala de Box) de coruptie, dupa ce a pierdut meciul cu rusul Vladimir Nikitin, din sferturile de finala ale categoriei 56 de kilograme de la Jocurile Olimpice, informeaza The Guardian, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Se stie ca sunt trisori. Boxul amator este corupt de la radacina pana la varf. Nu voi mai boxa niciodata la aceasta competitie. Daca oamenii se uita la aceasta Olimpiada si vad unele decizii... Cred ca boxul este mort. Conteaza cine da cei mai multi bani. Cine are cea mai mare influenta castiga", a spus Conlan.

Ulterior, Michael Conlan chiar a postat un mesaj pe Twitter adresat presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, in care l-a intrebat pe acesta cat a trebuit sa plateasca.

La competitia de box de la Jocurile Olimpice s-au semnalat decizii controversate, iar luni, la categoria grea, publicul l-a huiduit pe rusul Evgheni Tiscenko dupa ce acesta a fost declarat invingator in fata kazahului Vassili Levit si a castigat medalia de aur.

Un purtator de cuvant al AIBA a declarat ca intelege frustrarea lui Conlan, dar nu poate accepta acuzatiile acestuia. "Am observat de cand sunt in lumea boxului ca atunci cand un pugilist pierde nu este niciodata bucuros si niciodata nu se considera vinovat. Intotdeauna acuza organizatia. Cand castiga, nu se mai plange", a precizat el.

Un oficial important din box, citat de The Guardian sub protectia anonimatului, a declarat ca in boxul amator coruptia este profunda si ar fi eliminata doar prin inlaturarea presedintelui AIBA, Ching-kuo Wu, a intregului sau staf si a tuturor oficialilor de la JO.

"Presedintele Wu trebuie sa demisioneze, la fel si directorul executiv si staful superior. Fiecare arbitru, arbitru-judecator si oficial tehnic international trebuie sa fie suspendat. Acesta este singurul mod in care situatia s-ar schimba", a precizat sursa citata de The Guardian.