Premierul Dacian Ciolos a lansat marti seara, intr-un mesaj pe Facebook, un apel pentru sustinerea Catalinei Ponor, a lui Marian Dragulescu dar si a celorlalti sportivi romani care participa la JO Rio 2016, spunand ca romanii nu trebuie sa fie doar consumatori de victorii, ci si suporteri adevarati.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

"Catalina Ponor stie sa daruiasca atunci cand castiga, asa cum daruieste si cand trece prin momente mai grele. Sa fim alaturi de ea, de Marian Dragulescu, de toti sportivii romani care dau totul la Jocurile Olimpice, sa le spunem ca-i iubim pentru ceea ce sunt si ceea ce fac. Haideti sa nu fim doar consumatori de victorii. In astfel de momente, sa fim suporteri adevarati pentru toti aceia pentru care sportul este un mod de viata, este formator de caractere - uneori in conditii foarte grele, este fair-play si autodepasire. Este momentul sa recunoastem ca, dupa fiecare competitie, invatamintele trebuie sa le tragem si noi, ca oameni chemati sa-i sustina, sa-i sprijine. Suntem alaturi de voi Catalina, Marian, va iubim si va apreciem enorm, pentru ca stim cat munciti si cat daruiti pentru a ne reprezenta acolo si pentru a ne oferi momente de emotie si de bucurie", a scrie Dacian Ciolos pe Facebook.

Premierul a revenit cu o precizare, drept raspuns pentru un comentator, afirmand ca "in niciun caz nu trebuie sa ne obisnuim cu esecurile. Trebuie doar sa acceptam ca uneori viata ne obliga sa invatam si din esecuri, pentru a le putea depasi. Sa acceptam ca si un esec poate fi un pas inainte la fel precum este o victorie. Un adevarat competitor stie asta".