Gimnasta Catalina Ponor a declarat, luni, dupa clasarea doar pe locul 7 in finala de la barna din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, faptul ca evolutia ei a fost afectata de emotii si de presiunea asteptarilor pentru o medalie.

Catalina Ponor Foto: Hotnews

"A fost greu. Am incercat sa lupt, sa reprezint Romania cat am putut de bine. Din pacate, au fost multe emotii, multe mesaje negative, care m-au atins.

Stiam ca este presiune mare pe mine, nu m-am gandit la medalie, doar sa-mi fac exercitiul. Din pacate, nu am reusit o performanta. Important este ca sunt sanatoasa. Nu mi-am pus deloc problema retragerii, vreau sa ma duc la Europenele de la Cluj, mai am de luptat! Am dat unda verde acelor mesaje negative si ganduri negative indreptate catre mine de acele persoane care nu si-au dorit ca eu sa fiu aici.

Campioana olimpica sunt, si nu o data, de trei ori. Nu am absolut nimic de pierdut. Mi-am jucat sansa pana la capat. Dar n-a fost sa fie. Am imbratisat-o indelung pe olandeza Wevers, castigatoarea, pentru ca mi-a spus ca eu am fost exemplul ei in 2004. Si tocmai de aceasta a ajuns aici, pentru ca si-a dorit sa ajunga ca mine. Iar eu nu sunt o persoana care sa tina ura, sa doresc raul cuiva. De aceea mi-am dorit sa-si faca exercitiul cum trebuie.

Ea a avut un respect foarte mare pentru mine, iar eu o felicit ca a reusit sa ma ajunga si sa devina campioana olimpica la barna", a declarat Ponor pentru TVR 1 preluat de Mediafax.

Gimnasta Catalina Ponor, tripla campioana olimpica la Atena si dubla medaliata la JO 2012, nu a reusit sa obtina nicio medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce s-a clasat pe locul 7, penultimul, in finala de la barna.

România rămâne fără medalii olimpice la gimnastică după 44 de ani. De la Montreal 1976 şi până la Londra 2012 inclusiv, România a câştigat cel puţin o medalie de aur. Cătălina Ponor (28 de ani) are cinci medalii la Jocurile Olimpice în palmares: trei de aur la Atena în 2004, una de argint şi una de bronz în 2012 la Londra.