Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei, format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea, a cucerit, sambata, medalia de bronz in cadrul intrecerilor de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Foto:

Aurul a revenit echipajului din SUA (Emily Regan, Kerry Simmonds, Amanda Polk, Lauren Schmmeterling, Tessa Gobbo, Meghan Musnicki, Eleanor Logan, Amanda Elmora, Katelin Snyder), in timp ce Marea Britanie (medalii de argint - Katie Greves, Melanie Wilson, Frances Houghton, Polly Swann, Jessica Eddie, Olivia Carnegie-Brown, Karen Bennett, Zoe Lee/Zoe De Toledo) a avut un avantaj de doar 12 sutimi fata de echipajul Romaniei.

Clasament:

1 SUA 6:01.49/ aur

2 Marea Britanie 6:03.98/ argint

3 Romania 6:04.10/ bronz

In urma cu patru ani, la JO de la Londra, canotajul romanesc s-a intors acasa fara nicio medalie. Echipajul de 8+1 feminin a cucerit bronzul la Beijing (2008), iar ultimul aur a fost castigat la Atena, in 2004.

Aceasta este a patra medalie pentru delegatia Romaniei la JO din Brazilia, dupa cele castigate deja de Florin Mergea si Horia Tecau (argint la dublu masculin - tenis), aurul de la spada feminin si bronzul la haltere, obtinut de Gabriel Sincraian, la categoria 85 de kilograme.