​Judoka Daniel Natea a fost eliminat, vineri, in optimile de finala ale categoriei plus 100 de kilograme din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce a fost invins de uzbekul Abdullo Tangriev, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Natea (24 de ani) a debutat in grupa D, cu thailandezul Kunathip Yea-On, pe care l-a invins prin ippon dupa doar un minut si jumatate.

In optimile de finala, sportivul tricolor s-a duelat cu uzbekul Abdullo Tangriev, vicecampion olimpic in 2008. Tangriev a punctat primul prin waza-ari, iar apoi a urmat si ippon in ultimele secunde, iar Daniel Natea a fost eliminat din competitia olimpica.

Pentru Daniel Natea, locul 6 mondial la categoria sa, a fost prima participare la Jocurile Olimpice, el avand in palmares tot in acest an medalia de bronz la Campionatul European de la Kazan.

La feminin, Romania a incheiat fara medalie, dupa ce Monica Ungureanu a fost eliminata in primul tur (48 kg), iar Andreea Chitu (52 kg) si Corina Caprioriu (57 kg) au cedat in recalificari in luptele pentru medalia de bronz.

Astfel, Romania a incheiat participarea olimpica in competitia de judo fara medalie.