Rutierul spaniol Joseba Beloki si-a anuntat retragerea din ciclism, la varsta de 34 de ani. Beloki nu a mai concurat de un an si jumatate, din cauza accidentarilor, dar si a implicarii in investigatia de dopaj din sportul spaniol, intitulata Operatia Puerto, in 2006, insa nu a fost acuzat de folosirea de substante dopante.

Cel mai bun rezultat al carierei sale a fost locul doi in Turul Frantei, in 2002, cand a sosit in urma lui Lance Armstrong. In 2000 si 2001, Beloki a incheiat tot pe podiumul Marii Bucle, ocupand de fiecare data locul 3. Singura victorie importanta in cariera a fost inregistrata in Turul Cataluniei, in 2001.

In 2003, in etapa a noua din Turul Frantei, cand se afla pe locul doi la general, Beloki a cazut cu bicicleta la coborarea de pe Col de la Rochette, suferind ruptura dubla de femur, si accidentari grave la cot si incheietura mainii. Accidentarea a pus capat carierei sale, de atunci Beloki nereusind sa revina la acelasi nivel ca inainte.

Spaniolul si-a anuntat decizia de a pune capat carierei de ciclist profesionist intr-o conferinta de presa, in care a declarat ca spera sa ramana in lumea ciclismului, intr-un fel sau altul.