Alexandru Epuran, seful misiunii olimpice a Romaniei la Rio, a declarat pentru Mediafax, ca stie din presa ca exista suspiciuni ca echipamentul este contrafacut, sustinand ca, original sau nu, "materialul este bun", precizarile venind in contextul anchetei demarate de politisti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Din 19 iulie port echipamentul acesta si nu mi s-a stricat nimic. Au fost sportivi care au avut cate un accident si le-am adus din tara echipament de schimb identic. Sportivii nu au venit la mine sa se planga de echipament, stiu din media ca exista suspiciuni ca echipamentul e contrafacut. Originale sau nu, materialul este bun, am inlocuit unde a fost nevoie. Stiu numele firmei (n.r care a castigat licitatia), nu stiu despre legaturile care se vehiculeaza, totul s-a facut conform legii", a declarat Alexandru Epuran pentru Mediafax.

Precizarile au fost solicitate in contextul in care politistii au ridicat, vineri, documente de la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si de la o firma din Capitala, existand suspiciuni ca echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezinta la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafacute, au declarat surse judiciare.

Oficial, Politia Romana anunta ca politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane efectueaza perchezitii la o firma banuita de comert cu articole sportive contrafacute si alte trei perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

"Din primele cercetari a rezultat ca firma in cauza ar fi incheiat si derulat relatii contractuale cu autoritati contractante din domeniul activitatilor sportive, furnizand echipamente sportive susceptibile a fi contrafacute. Cercetarile sunt continuate pentru comiterea infractiunilor de contrafacere a unei marci si punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti", se arata in comunicat.