Judoka Andreea Chitu a ratat calificarea decisiva pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce a fost invinsa de Erika Miranda (Brazilia), in prima lupta de recalificari, la categoria 52 de kilograme.

Andreea ChituFoto: Agerpres

Andreea Chitu a avut primul tur liber in grupa A, iar in turul doi a trecut de iberica Laura Gomez prin ippon, dupa doua minute si noua secunde. In sferturi, romanca a cedat prin yuko in fata italiencei Odette Giuffrida, dupa ce s-a si accidentat la picior in primul minut al luptei.

In recalificari, Chitu se afla in avantaj cu 28 de secunde inainte de finalul luptei, dar Erika Miranda a reusit ippon-ul, astfel ca romanca a ratat calificarea pentru lupta decisiva la bronzul olimpic de la Rio.

In prima zi a competitiei de judo, Monica Ungureanu a fost eliminata in primul tur al categoriei 48 de kilograme de Charline van Snick (Belgia), dupa nici doua minute, prin ippon.

Romania mai este reprezentata la judo de vicecampioana olimpica din 2012, Corina Caprioriu (57 kg, concureaza luni) si de Daniel Natea (plus 100 kg, in 12 august).

La editia din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra, Romania a obtinut doua medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) si Corina Caprioriu (57 kg).