​Judoka Andreea Chitu a fost invinsa, duminica, de italianca Odette Giuffrida, in sferturile de finala ale categoriei 52 de kilograme, si va evolua in recalificari pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio.

Andreea ChituFoto: Agerpres

Romanca a cedat prin yuko in fata italiencei Odette Giuffrida, dupa ce s-a si accidentat la picior in primul minut al luptei. Odette Giuffrida va lupta in semifinale cu sportiva Ma Yingnan, din China.

Andreea Chitu va continua in recalificari, pentru medalia de bronz. Chitu va lupta cu brazilianca Miranda Erika, invinsa de chinezoaica Ma Yingnan.

Semifinalele si recalificarile categoriei sunt programate de la ora 21:30 (ora Romaniei).

In prima zi a competitiei de judo, Monica Ungureanu a fost eliminata in primul tur al categoriei 48 de kilograme de Charline van Snick (Belgia), dupa nici doua minute, prin ippon.

Romania mai este reprezentata la judo de vicecampioana olimpica din 2012, Corina Caprioriu (57 kg, concureaza luni) si de Daniel Natea (plus 100 kg, in 12 august).

La editia din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra, Romania a obtinut doua medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) si Corina Caprioriu (57 kg).